Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Vad gör jag här?

Kategori: Allmänt

Från solnedgången ute vid Meloneras häromkvällen.
Just nu funderar jag över vad jag gör på den här ön som ständigt badar i sol och värme. Jag som är viking och älskar kyla mer än värme...
Samma visa varje år vid den här tiden, värmeböljor och hög luftfuktighet. Värsta sortens väder om du frågar mig. Idag rinner svetten över hela kroppen vid minsta lilla rörelse och helst av allt skulle jag vilja ta första bästa flyg till Nordpolen. 
Ni vet sådär irriterad som man kan bli över regn och blåst i Sverige precis så irriterad känner jag mig just nu över värmen här. VILL HA REGN OCH 14-15 GRADER NU!!!! Kommer inte ens ihåg när det regnade här i San Agustin senast. 
Någon som vill byta "liv" för en månad eller två? Skulle passa mig fint att komma tillbaka i mitten på november igen. 

Omplantering av växter
Inga gröna fingrar 
Jag önskar att jag kunde skryta med gröna fingrar men tyvärr inte. De enda växter som gillar mig är kaktusar, olika typer av palmer och orkidéer. 
Ja, jag har också en monstera som faktiskt överlevt och som jag dessutom delade upp i tre när jag hade en liten trädgårdsdag igår. 
Några trötta pelargoner fick också by jord och planterades om i mindre krukor. Min väninna Mia (som har de mest fantastiska pelargoner) säger att de trivs bättre i mindre utrymme. 
Vi får väl se...

Centro Salud Maspalomas
Besök hos min cabecera
Häromdagen hade jag tid hos min husläkare, heter på spanska cabecera. 
Alla har en cabecera och hen lyder under allmänna sjukförsäkringen. Allmänna sjukvården är i princip gratis och det är väldigt lätt att boka tid med cabeceran. Jag går in i en app med mitt sjukförsäkringsnummer och bokar. Antingen får man tid samma dag eller senast dagen efter. 
Är din åkomma av det slag att cabeceran inte kan behandla dig eller du behöver ytterligare undersökning remitteras du vidare. 
Många, så även jag, har också en privat sjukförsäkring. Den är ett bra komplement då du i vissa fall lite snabbare kan komma i kontakt med en specialist. 
Tack vare att jag hade privat försäkring kunde jag snabbt få operation för mitt diskbråck förra våren. Hade jag gått via allmänna sjukvården hade jag nog fortfarande väntat på operation. 
Om du är anställd och blir sjuk och behöver sjukskrivas måste du lämna sjukintyg från dag 1 och det är endast cabeceran som kan sjukskriva dig. Så om du söker privatvård för dina besvär måste du även besöka cabeceran för att få sjukintyg till arbetet. 
Men jag vill verkligen trycka på att den allmänna sjukvården är mycket bra här och för det mesta snabb och effektiv. 
Åker man på semester och har med EU-kortet gäller detta endast inom allmänna sjukvården. 
Besöker du ett privatsjukhus/klinik får du eller din försäkring betala. Eftersom de är privata och lever på sin "försäljning" ska man passa sig för "överbehandling". Med detta menar jag onödiga prover som tas, återbesök som inte alltid är nödvändiga etc. 

Zucchiniplättar med blomkålscurry
8/800
Känner att jag är tillbaka på banan igen när det kommer till kosten. 
Det här åt jag igår:
Frukost
Kefir med lite havregryn och fröer samt collagenpulver 
Lunch
Bönnudlar med tonfisksås och sallad
Middag
Zucchiniplättar med blomkålscurry (recept från "Turbostart med 8/800)

Totalt strax över 800kcal. 
 
Träning
Flyter på. Yoga i princip varje morgon 50-70 minuter. Har verkligen blivit beroende av detta. Såååå skön början på dagen och ett måste för min rygg. I mitt pass ligger också styrkeövningar för coren och mycket smidighet. 
Igår blev det dessutom 35 min på löpbandet och totalt kom jag upp i 15500 steg ungefär 8 km när jag summerade hela dagen. 
Jag har en några år gammal Polar Loop Crystal som fortfarande får hänga med periodvis för att räkna steg  men funderar nu på att köpa en ny och mer avancerad träningsklocka. 
Tycker att det är lite kul att ha koll. 

Nu ska jag provfotografera i vår nyinköpta fotobox. Ska se om den är ett bra komplement för att ta snygga foton på maträtter både till mig själv men också till Nito’s. 

Ha en fin dag!
Annicalorie 
(null)

Kommentera inlägget här: