Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Dag 7 vecka 8

Kategori: Allmänt

8 veckor sedan
Hej hej!
Inte klokt att min åtta veckor redan gått och att jag till största delen hållit mig till mina 800kcal per dag! Jag är så glad och nöjd med resultatet och även om jag inte brukar väga mig förrän lördag så har jag under dessa veckor lyckats gå ner 11 kilo. Jag mår alldeles utmärkt och har gjort det under hela tiden men undantag av den luftrörskatarr jag drogs med några veckor (hostar fortfarande). 
Jag har minskat 8,5 cm runt rumpan och 7 cm i midjan. Lite förvånad över att jag inte minskat mer runt magen men är övertygad om att det har med klimakteriet och göra. Tyvärr är det väl så att vi kvinnor ofta lägger på oss vikt runt magen under denna period så jag är ändå superglad över att så här långt minskat det jag gjort i omfång. 
Känner mig lättare, orkar mer, gladare och sover också bättre (vissa nätter i alla fall). Min sömn är också och har varit påverkad av klimakteriet de senaste 5-6 åren. Har inga problem med att somna men vaknar för tidigt och sover nog ganska oroligt däremellan. Men jag gör vad jag kan på naturlig väg för att sova bättre - motionerar, är ute mycket i dagsljus (lätt att vara det här i solen), äter sunt, dricker inte kaffe sent osv. Känner mig inte heller stressad eller orolig men så klart att sover man inte tillräckligt blir ju det en stress som påverkar och sedan är man inne i en dålig cirkel...

No filter idag.
Tyvärr är det väl inte helt ovanligt att man blir mer rynkig när man går ner i vikt 😱. Men this is me och jag mår bra och tänker att min kropp framförallt också mår bra och att den och jag nu ska fortsätta på inslagen linje och förhoppningsvis ska vi hålla många härliga år till. 

Med detta önskar jag en din helg!
Annicalorie