Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Ner och upp igen

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

Godmorgon!


Klockan är strax före 7 och det är fortfarande mörkt ute. Fåglarna har börjat kvittra och jag får känslan av svensk sommarmorgon. Om en liten stund kommer solen att gå upp men fortfarande är det lite kyligt ute så morgonkaffet får bli i köket. 
Sovit oroligt inatt då jag haft värk i benen från diskbråcken. Det är lite upp och ner det där. Just nu mest ner med mer värk nattetid än vad jag haft på länge. Bästa botemedlet är att gå upp ur sängen och börja röra på sig men jag blir lite smått galen av att aldrig få sova ut. Jag är dock ledig hela dagen innan kvällens pass så det får bli en skön siesta i eftermiddag. 
En annan sak som går ner och upp är vikten. Har satt som mål att gå ner 10 kilo till 4 juni men hur svårt ska det vara? Pendlar två kilo ner för att nästa dag ha gått upp de igen. Rör mig väldigt mycket då jag tränar i princip varje dag plus en massa spring på jobbet. Har ett aktivitetsarmband som mäter både aktivitet och steg och jag ligger alltid på 140-160% av mitt dagliga mål och ca 20000-25000 steg. Kör en variation av promenader, crosstrainer och styrketräning. Jag tycker också att jag äter hyfsat sunt för det mesta. Undviker kolhydrater i form av socker, bröd, pasta osv. Men det är väl så att i min ålder gör träningen ingen effekt på vikten. Tränar gör man för att må bra och enda sättet att tappa vikt är att vara helt strikt med kosten, alltså inga avsteg alls. Svårt men det går, det ska gå!
Min fallgrop när det gäller maten är på kvällen/natten. Vi äter lunch runt kl. 15 och därefter inget förrän middag på restaurangen runt kl. 23.30. Äter oftast kyckling eller kött med lite bea eller alioli och sallad men det är lätt att överäta då jag är riktigt hungrig vid den tiden. Har vi sedan en påse godis är det lätt att det slinker ner några bitar i sängen framför TV'n innan jag somnar. Så jag tror att jag har identifierat mitt "problem" och utmaning när det gäller viktnedgång - äta mindre portioner på kvällen och undvika godisbitarna. Än en gång hur svårt kan det vara?
Medan jag nu suttit här och skrivit har det ljusnat ute men än så länge svårt att säga hur vädret ska bli. Vi har jag haft lite varierande väder veckan som gått. Lite moln, lite sol och några dagar med Calima, sandstoff från Sahara. Hoppas på sol idag så det kan bli någon timme för att jobba på solbrännan som just nu är icke-existerande. 
Men nu dags för en andra kaffe och därefter hoppa i träningskläderna för ett pass i gymet. 
Ha en fin lördag!








Riktigt bra coreövning.
Crosstrainer 30 min innan styrka.