Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Torsdag 25 februari - Energin är tillbaka

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

Yoga i trädgården på Rocas Rojas
 
Godmorgon kära läsare!
 
Efter nästan två veckor med hosta och förkylning känner jag nu äntligen att energin är på väg tillbaka Och jag känner mig så väldigt mycket piggare, skönt! Vet inte om det kan vara så men det känns som om det tar längre tid att bli av med en förkylning i värmen, som om bakterierna växer och frodas extra mycket här i solen. 
På grund av att jag varit ganska orkeslös har träningen inte gått så bra de senaste veckorna men nu känner jag att jag är på G igen. Igår var jag med på ett yogapass nere i trädgården här på Rocas Rojas. Ett gäng som kallar sig Yogagirls kör en gång i veckan. Hur mysigt som helst, så där tänker jag hänga på även fortsättningsvis. Vi bestämde också att vi ska köra två gånger i veckan. Precis vad jag och min trötta kropp behöver! Ett gäng härliga tjejer som också bor här nere. Kul med lite social samvaro dessutom. Jag jobbar ju så mycket så tiden att umgås och vara social privat finns inte riktigt men här blir det en bra kombination av nytta och nöje. Att dessutom yoga i den fantastiskt fina trädgården under klarblå himmel och strålande sol gör ju inte det hela sämre. Life is good!
 
På restaurangen jobbar vi på som vanligt och vi har en hel del att göra. Vi är ju mitt uppe i de svenska sportloven nu och som jag skrev tidigare märks detta då det är många fler barnfamiljer just nu. 
Och tänk, om bara ett par dagar har vi varit igång med driften i ett halvår. Inte klokt vad tiden gått fort och om en och en halv månad är den här säsongen över. Påsken ligger ju tidigt i år och det påverkar naturligtvis vår verksamhet. När jag pratar säsong menar jag de charterflyg som går från de små flygplatserna runt om i Sverige - Vöxjö, Kalmar, Umeå osv. Dessa flyg börjar gå i oktober och slutar någon gång i mitten av april. 
I samband med påsken börjar också de skandinaver som bor här nere över vintern att åka hem till Sverige för att njuta av vår och sommar där för att sedan på nytt återvända i september/oktober. Så efter april kan man säga att vi går in i sommarsäsongen med några lugnare månader. Vi håller restaurangen öppen hela sommaren men då ska också personalen och även vi ut på lite semester och ledighet och detta gör att vi arbetar med en mindre personalstyrka så även om vi kanske inte har lika mycket gäster då som under vintersäsongen kommer vi ändå att ha en hel del att göra. Just nu är semesterplaneringen i full gång. Ett inte helt enkelt pussel att få ihop.
 
Nu mina vänner ska jag bjuda min man på frukost på sängen.
 
Ha en fin dag!