Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Fräsiga grönsaker

Kategori: Allmänt


(null)

Klockan är 7 här på Gran Canaria och jag vaknade tyvärr alldeles för tidigt idag. Detta med för tidigt uppvaknande är något jag upplever har kommit med klimakteriet. Sover sällan mer än 5-6 timmar per natt vilket naturligtvis gör att jag ofta känner mig trött. Blir ett litet problem eftersom jag arbetar sent på vår restaurang och sällan kommer i säng före 00.30. Som tur är kan jag för det mesta ta en siesta på eftermiddagen och en powernap gör susen. Äter också extra magnesium och upplever nog ändå att jag nu sover bättre de timmar jag sover. 
Igår var vi lediga och det blev lite fix här hemma i huset. Vi har målat det blåa kaklet vitt inne på vår gästtoalett. Det blev verkligen kanonbra! Även salongen/köket har blivit uppfräschat med vit färg så nu har vi bara köksinredningen kvar att byta ut men det får vänta tills nästa sommar. 
Det som står på schemat nu är att måla vår terrass, det blir en ljus sandfärg istället för som nu cappuccino. 
Så klart blev det också en del matlagning igår. Jag kör vidare med 800kcal/dag under åtta veckor. Mina lunch och middagsrecept kommer alltid att ligga på max 300kcal/måltid. 

Frukosten, som alltid:
1/2 portion havregrynsgröt med lite fröer, sojamjölk och sojaprotein. 
1 glas ingefärsshot med collagenpulver och magnesium
Lunch:
Kikärtsgryta
Middag 
Fräsiga grönsaker med vegetarisk burgare
Här kommer receptet:
Fräsiga grönsaker, 4 portioner. 
Totalt 465kcal. 115kcal/portion 
1 skivad lök (140 gr)
3-4 skivade vitlöksklyftor (16 gr)
1 skivad morot (130 gr)
10-15 delade cocktailtomater (200 gr)
150 gr frusen ananas i bitar
150 gr haricots verts i större bitar
130 gr zucchini (skär i mindre bitar)
170 gr aubergine (skär i mindre bitar)
1 msk olivolja (att steka i)
Salt, svartpeppar och timjan
Börja med att vattna ur zucchini och aubergine genom att salta bitarna och låta de ligga i en skål 10-15 min. Häll sedan av vätskan, skölj i vatten och torka av. 
Börja med att fräsa lök, vitlök och morot några minuter. Tillsätt sedan övriga grönsaker och ananas och stek ytterligare några minuter. Morötterna ska vara al dente. 
Smaka av med salt, svartpeppar och timjan. 
Till detta åt jag en vegetarisk burgare (100 gr) a 200kcal. 

(null)

Nu ska jag byta om från pyjamas till träningskläder och gå ner i vårt gym och yoga och därefter blir det 30 min löpband (gå). Jag är tyvärr fortfarande inte ok från min förkylning, hosta så det får bli lugn träning idag också. 
Ha en fin dag!
Kram
Annicalorie