Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Måndag 30 maj - Bakslag

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

Gokväll!
Efter att sovit sisådär inatt vaknade jag på morgonen och hade så förbenat ont i benen. Ett riktigt bakslag och sån smärta har jag inte haft på någon vecka. Det är väl den där j-a ischiasnerven som blivit triggad och irriterad. Lika j-a irriterad blev jag av att inte kunna röra mig det vara bara ner på golvet och köra McKenzie övningar. Ont som satan men vart eftersom släppte faktiskt den akuta smärtan. Lite smärtstillande och muskelavslappnande på det så mådde jag i princip som en prinsessa igen. 
Dagen idag har varit toppen i övrigt. Simmade 60 längder i bassängen och jag har fortfarande inte lyckats utröna om den är 20 eller 25 meter lång. De säger att den är 25 men jag tycker att den ser kortare ut. Får ta med tumstocken och mäta någon dag 😃.
Men längden spelar väl egentligen ingen roll 😉. Mitt syfte är att simma lugnt och fint och så länge jag orkar och kan för ryggen. 
Har även ikväll varit ute på min kvällsrunda längs med strandpromenaden. Idag blev det ganska precis en och en halv timme. 
Det har varit helgdag här idag, Dia de Canarias. Detta märks då de är mycket kanarier här nere på sydsidan, framförallt på stränderna. 
Ovanligt mycket folk och då var klockan ändå nästan 19.30. 

Mycket folk ute och flanerar och bilar överallt. Det bor mycket folk på den här lilla ön och det märks mer här på sydsidan nu när sommaren börjar närma sig. Det annars så lugna San Agustin vaknar till liv och det är liksom mer fart och rörelse överallt. Väldigt trevligt!

Jag älskar havet och vågorna


Aldrig stilla, ständig rörelse och färgskiftningar 

Ljuset är underbart på förkvällen, långa skuggor


Tänk om man hade så långa ben

Så nu ska jag packa ihop för idag. Har gjort mig förtjänt av en skön dusch. Dags att tvätta håret dessutom. Vattnet här är så kass så hårtvätt blir det bara en gång i veckan annars blir det bara torrt och sprött. 

Sov gott!