Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Onsdag 23 mars - Grill, sangria och kaffe

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

Godmorgon!
Onsdag igen och nu bara ett par dagar kvar tills jag får åka till flygplatsen och hämta mina älskade, hett efterlängtade barn. De ska för första gången åka ner helt själva hela långa vägen från Växjö. Måste medge att jag är lite orolig men samtidigt övertygad om att de fixar det. 

Här har vår vecka i princip bara börjat. Ledig dag i måndags med pyssel och fix här hemma och på kvällen var vi hembjudna till ett par vänner, Elinor och Gert som driver butiken Gottegrisen granne med Nito's. Sååå trevligt! Vi bjöds på grillat, de godaste honungsglaserade revben jag ätit. Det blev en riktigt skön, avslappnad och mycket trevlig kväll som slutade först runt 01. 
Fina Elinor. 

Grillmästare Gert. 

God sangria. 

JB och jag. 

Det är inte så ofta vi har möjlighet att vara sociala så när tillfälle bjuds njuter man alltid lite extra. 

Igår kväll jobbade vi hårt på restaurangen. Vi hade bland annat middag för 25 stycken Finlandssvenskar som varit här på semester i två veckor. 
I övrigt var restaurangen i princip fullsatt. Kul och bra kväll på alla sätt. Det märks nu att vi alla har arbetat ihop oss och jobbar bra tillsammans som ett team. Jag tror också att våra gäster märker att vi trivs och har roligt tillsammans och jag tänker att detta skapar en positiv och glad stämning på restaurangen och gör att även våra gäster trivs. 
Vi ser nu fram emot några intensiva dagar och kvällar under påsken. Det lär komma en hel del canarier ner till sydsidan och förmodligen även till restaurangen. Mina spanska kollegor suckar lite över detta och menar att ett kanariskt bord är lika krävande som 4 svenska bord. Skandinaverna beställer en öl, en vatten och två varmrätter och sedan är det klart. Canarierna däremot beställer först lite dricka och sedan några tapas och efter en stund ytterligare lite mer mat och kanske ytterligare dricka, två pizzor till och kan man få extra sås och förresten vi tar även en sallad till... De ändrar också ofta på rätterna, kan man ta bort eller lägga till... Så kommer vi till deras kaffebeställningar. Oj, oj, oj. Det ska vara liten kaffe, extra stark, inte så mörk, lite mjölk, mycket mjölk, extra svag, koffeinfritt gjord på mjölk osv osv. Ja, de kan verkligen krångla till en helt vanlig espresso med en skvätt mjölk. 
Lite underhållande är det och faktiskt är det så att, om man generaliserar, alla nationaliteter har sina egenheter när det kommer till hur man för sig när man besöker en restaurang. Jag kan i mänga fall avgöra nationalitet på gästerna när de kliver över tröskeln till restaurangen. 
Tyskarna till exempel är otrolig otåliga. Får de inte ett bord direkt för att det är fullsatt går de vidare, trots att man bedyrar att det kommer att bli lediga bord inom 5-10 minuter. Engelsmännen dricker gärna drinkar till maten, varför inte en gin tonic? Svenskarna ska många gånger ha delad nota och är noga med att tala om att "vi är familj ett och de är familj två" redan innan de nästan hunnit sätta sig till bords. Och i många fall när de ska betala sina separerade notor slutar de på nästan samma belopp. Lite kul är det allt 😃. 

Nu ska jag göra mig en kaffe till, världens godaste kaffe från vår fina espressomaskin. En extra stark espresso med lite mjölk och mycket skum på toppen....

Ha en fin dag, det ska jag ha!