Annicalorie - hälsoinspiration

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Tisdag 30 augusti - Delmål 2 är nått

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

Godmorgon!
Tisdag tidig morgon, står i köket under lampan vid köksfläkten och väntar på att kaffet ska bli klart. Sovit dåligt inatt, vaknat och somnat hela natten - vridit och vänt på mig. Konstigt det här med sömnen, igår lyckades jag sova ända tills kl. 9, kommer faktiskt inte ihåg när jag sov så länge senast.
Missade dock morgonträningen igår då det bara var att ta tag i dagen och sätta fart med lite andra saker som stod på schemat.
Tyvärr rann dagen iväg och med både hetta, fukt och Calima var det ingen option att träna senare heller. Var nere på restaurangen en sväng på kvällen och fick äntligen möjlighet att tacka den spanska familjen för den fina orkidén då de var och åt hos oss.
Idag är det tisdag och väg- och mätdag. Och nu har jag spräckt ett par nollor om man säger så. Jag har gått ner 10.5 kg nu och hela 11 cm i midjan och därmed har jag nått delmål 2. Jag är superglad och stolt och nöjd. Tog också måttbandet och mätte ursprungsmåtten och wow, det är verkligen skillnad! Började med 95 cm i midjan och nu ligger jag på 84. Mitt nästa mål är att komma under 80 cm. Men det allra viktigaste är ändå inte siffrorna i sig utan hälsofördelarna - jag måste helt enkelt hålla för arbete hela säsongen. Att ryggen (diskbråcket) ska hållas i schakt. Tyvärr har jag fortfarande ont till och från, inte i själva ländryggen men ner i framförallt vänster ben som värker emellanåt. Men om det onda var en 10:a maj, juni så är det max en 3:a nu. Så bara att hålla i kost och träning, vill verkligen inte behöva opereras även om specialisten jag var hos förra veckan ansåg att jag borde göra det. Var ju på ett privat sjukhus och det är klart att de vill tjäna pengar på en operation. Men jag vill ha ett andra utlåtande från den allmänna sjukvården så jag avvaktar tills jag får tid även där.
Dagens träningspass får bli crosstrainer och bål och detta om en liten stund. Sedan ska jag iväg och handla lite mat och till tygaffären för att köpa kantband så
jag kan sy ytterligare några dukar till Nito's. Förhoppningsvis blir det något lägre temperaturer idag, i alla fall så det blir uthärdligt. Det är inte skönt när kläderna klibbar fast på kroppen för att svetten rinner hela tiden. Man vet liksom inte vad man ska ha på sig men nästan skönast att ha tajta kläder som suger upp svetten. Låter fräscht, eller hur?
Nu önskar jag en fin dag och skickar med glädje lite sol och värme till er som befinner er i Sverige.
Bjuder på några "gamla" iskalla bilder, ser så skönt ut.

Is och discoboll, Växjösjön - det här känns svalkande att tänka på en het dag som igår.
Axel, JB och jag på promenad en kall vinterdag - sååå härligt!!!