Annica_GranCanaria

Livet på Gran Canaria och tankar om vikt, hälsa och klimakteriet blandat med inspirerande hälsorecept

Lördag 20 augusti - Mat, mat och ännu mer mat

Kategori: Allmänt, Senaste blogginläggen

God lördagsmorgon på dig!
De senaste dagarna har bara rusat iväg och mycket har blivit gjort.
Bland annat en tur upp till Macro, en cash and carry, som har allt man kan tänkas behöva som restaurangägare. Vi fick bland annat med oss ett gäng glas hem. Det ryker ju ett och annat glas med tiden om jag säger så... Det är så kul att bara gå runt och titta på alla fina saker som finns. De har också en superfräsch fisk- och köttdisk, ett stort utbud av grönsaker och frukt, mejerier mm mm. Hittade äntligen också både riktig créme fraiche och cocosgrädde. Så nu mina vänner kan jag äntligen göra riktigt god chiapudding. Ett par dl cocosgrädde, 1 msk chiafrön samt lite äkta vaniljpulver, på med lite kanel eller färska bär. Sååååå god frukost eller mellanmål.
Det har för övrigt varit mycket mat de senaste dagarna. Dels planering av nya rätter på menyn och dels till vår catering. Så igår morse träffade vi köksmästaren nere på Nito's och lagade upp ett antal olika rätter. Så kul och det blev så bra! Vi är riktigt nöjda med de vi provade. Vi tycker själva att vi har en meny som redan är bra och vill inte göra några stora förändringar men förbättra och ta in lite nytt inför kommande säsong.
Nu ska vi bara sätta den slutliga menyn och priser och sedan är det bara att köra igång. Känns fantastiskt kul! Tyvärr kan jag än så länge inte avslöja några detaljer, det får vara en väl bevarad affärshemlighet ett tag till.
Känner mig så glad och förväntansfull inför den nya säsongen och jag är så taggad att få börja arbeta. Saknar den sociala samvaron med våra trevliga gäster och kollegor. Ser också mycket fram emot att få med en ny kollega i gänget. Förra året när jag började var ju allt också nytt för mig så det känns skönt att ha gjort en säsong och att nu kunna så mycket mer. Allt blir så mycket enklare. Visst, att arbeta restaurang kanske inte handlar om hjärnforskning men det är oerhört många moment, olika språk, mat, dryck, vin - man måste kunna ha många bollar i luften, stressigt och samtidigt ska man vara glad och trevlig. Men jag älskar det!
Nu ska jag förbereda mig mentalt för ett träningspass i gymet. Har nu nått ett delmål - 40 minuter på crosstrainern! Har segat mig upp från 15-16 minuter till att börja med. Låter kanske inte så stort men med tanke på ryggen har jag fått ta det i sakta mak. Är stolt över mig själv då jag nu i 3 månader faktiskt tränat i princip varje dag. Någon "vilodag" har jag lagt in då och då. Jag har kommit så långt att jag till och med längtar efter att träna. Det är ju också ett måste om jag ska hålla. Träningen tillsammans med kosten har gjort att jag nu har gått ner 10 kilo. Just nu verkar det som om jag befinner mig på en viktplatå men det är bara att fortsätta äta rätt och träna.
Kör mycket sallader med protein och något jag fastnat för är kalkonfiléer. Jag brukar linda in dem i bacon, bruna i smör och sedan in i ugnen på 125 grader. I med termometer och vid 72 grader är de perfekta, saftiga och goda. Kalkon tenderar att bli lite torr och tråkig om man inte har koll på innertemperaturen.
Ser nu fram emot en trevlig lördag med gäster i em och imorgon är vi bortbjudna på lite trevligheter.
Lite kaffe till och sen kör vi!
Önskar dig en fin helg!

Mmmm, chiapudding med kanel på toppen.
Goda kalkonfiléer.
En fräsch sallad som gott tillbehör.
Kommentera inlägget här: